Animovaný spot upozorňuje na to, že Fairtrade je součástí boje proti klimatickým změnám

Klimatická změna je zapříčiněna především způsobem života lidí v rozvinutých zemích, nejvíce však dopadá na lidi v rozvojových zemích Afriky, Jižní Ameriky a Asie, kteří už tak žijí ve složitých podmínkách a kteří na vzniku klimatické krize nenesou zásadní podíl. Například konkrétně kvůli suchu, záplavám a nepředvídatelným změnám počasí je stále více drobných pěstitelů nejen kávy nuceno opouštět svá pole a migrovat. Jedním ze způsobů, jak mohou pěstitelé bojovat s klimatickou změnou a jejími dopady, je i zapojení do Fairtrade. Právě na souvislost Fairtrade a boje s klimatickou změnou upozorňuje náš nový animovaný spot.

„Tímto videem chceme mířit především na diváky ve věku 15 až 35 let, který se zajímají o svět a vědí, co je klimatická změna. Chceme je zábavnou formou informovat o propojení Fairtrade s bojem s klimatickou změnou,” vysvětluje Hana Malíková, ředitelka Fairtrade Česko a Slovensko.

Animovaný spot se zrodil v dílně brněnské 60seconds. Jedná se o minutové video, které vzniklo v rámci Výzvy pro neziskovky 2019. „Děkujeme tímto za zařazení mezi finalisty a konečnou slevu na jeho výrobě. Za spolufinancování spotu zároveň patří velké díky našemu projektovému partnerovi Na mysli, z.ú., který realizuje projekt Hra o klima financovaný z evropského programu DEAR,” doplňuje H. Malíková.

Nebo se podívejte na krátkou 20 s verzi.

150 80 Animovaný spot upozorňuje na to, že Fairtrade je součástí boje proti klimatickým změnám 2023-08-24