V rámci Giving Tuesday osladíme život Kuchařkám bez domova a připojujeme se k výzvě „Světlo lékařům“

Giving Tuesday je celosvětový svátek, který podporuje a oslavuje chuť pomáhat druhým. Ve Fairtrade ČS jsme se  letos připojili k výzvě „Světlo lékařům“ a navíc osladíme život Kuchařkám bez domova. Darovali jsme zásobu fairtradového cukru, čokolád a kávy pro Jídelnu Kuchařek bez domova a energii lékařům v podobě fairtradových čokolád.

Pandemie koronaviru negativně ovlivňuje životy nás všech. Jako výraz vděku a signál podpory se pro lékaře v termínu 24. listopadu až 1. prosince v rámci dobročinné aktivity „Světlo lékařům“ postupně rozsvítí budovy nemocnic napříč všemi kraji Česka. My jsme se přidali jako členové Asociace společenské odpovědnosti, která za aktivitou společně s Energii lékařům stojí. Potřebnou energii zhmotní speciálně vytvořené Giving Tuesday balíčky s kvalitními produkty a potravinami. Do nich jsme přispěli fairtradovými čokoládami, popisuje Hana Malíková, ředitelka Fairtrade Česko a Slovensko. Dále se s výrobky připojily společnosti Biopekárna Zemanka, Kofola, Tchibo Praha a Rossmann. 

Jídelna Kuchařek bez domova zaměstnává a podporuje ženy v sociální tísni a nabízí zdravé, veganské a finančně dostupné jídlo pro širokou veřejnost. Nemají domov, ale rády vaří a o své umění se chtějí podělit s ostatními. Letos si kuchařky i jejich hosté v jídelně pochutnají na víc i na fairtradové kávě, hořkých čokoládách s chilli a osladí si život fairtradovým cukrem. 

150 57 V rámci Giving Tuesday osladíme život Kuchařkám bez domova a připojujeme se k výzvě „Světlo lékařům“ 2021-02-26