Zapojte se do letošní Férové snídaně, spustili jsme registrace

Právě jsme spustili registraci organizátorů letošní Férové snídaně, největší české akce na podporu fair trade. Zapojte se! Jde o piknikový happening, jímž účastníci mohou ukázat, že se zajímají o životy pěstitelů ve svém okolí i v dalekých zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Během Férové snídaně se schází lidé v zahradách, parcích či na náměstích, aby si společně se svými sousedy a známými pochutnali na fairtradových a lokálních dobrotách. Dávají tak najevo, že jim není lhostejné, kdo a za jakých podmínek pro ně plodiny pěstuje.

V roce 2018 „férově“ snídalo 8100 lidí na 172 místech republiky. Pokud se letos chcete zapojit a zorganizovat v sobotu 11. května 2019 Férovou snídani i u vás, můžete vaši akci nahlásit zde a my vám poskytneme informační a organizační podporu: do týdne po registraci vám zavoláme a osobně probereme vaši představu o akci, přidáme vaši Férovou snídani na mapu, do emailu vám pošleme základní informace o akci a užitečné materiály. Na konci dubna od nás dostanete organizační balíček, který vám pomůže s pořádáním pikniku.

Férová snídaně se koná od roku 2011. Tehdy se do organizace zapojilo 41 aktivních lidí po celé republice, v roce 2018 díky 172 aktivním jednotlivcům v regionech férově snídalo už přes 8100 lidí. Buďte mezi nimi letos i vy!

150 73 Zapojte se do letošní Férové snídaně, spustili jsme registrace 2021-02-26