Změna ve vedení Fairtrade International

V době, kdy implementuje Fairtrade International novou globální strategii, přichází do jejího vedení 3 nové tváře. Lynette Thorstensen, která se v prosinci stala předsedkyní představenstva Fairtrade International, Nyagoy Nyong’o, která od konce ledna působí jako pověřená výkonná ředitelka systému Fairtrade, a Melissa Duncan, která od 8. února působí jako pověřená výkonná ředitelka Fairtrade International.

Nyagoy Nyong’o, nová pověřená výkonná ředitelka systému systému Fairtrade, již v letech 2013 až 2020 působila jako výkonná ředitelka pro Fairtrade Afrika a před tím jako auditorka FLOCERT. Nyagoy žije v keňském Nairobi. Jejími hlavními prioritami bude úspěšně propojit členy při implementaci nové globální strategie a podpořit představenstvo při výběru nového globálního výkonného ředitele.

Melissa Duncan, nově pověřená výkonná ředitelka Fairtrade International (FI), také není ve Fairtrade nováčkem, od roku 2015 působila v jejím představenstvu a dříve působila jako místopředsedkyně představenstva Fairtrade Foundation ve Velké Británii. Z představenstva FI Melissa na konci ledna odstoupila, aby se mohla ujmout své nové pozice. Bude stát u kormidla hlavní kanceláře v Bonnu a zaměří se na poskytování služeb a podporu celého systému Fairtrade.

Lynette Thorstensen je nezávislou členkou představenstva od října 2020 a od prosince její předsedkyní. Věnuje svou kariéru problematice sociální a environmentální spravedlnosti a na vyšších výkonných pozicích v oblasti mezinárodního udržitelného rozvoje působí už přes 30 let. „Práce organizace Fairtrade je zapotřebí více než kdy jindy. S ohledem na dopady pandemie Covid-19 – spolu s rychle rostoucími dopady změny klimatu – je ochrana důstojných příjmů pěstitelů po celém světě zásadním posláním,” uvedla Lynette Thorstensen po svém zvolení.Více o Nyagoy a Melisse i o jejich rolích si můžete přečíst zde a o Lynette zde.

150 69 Změna ve vedení Fairtrade International 2021-03-19